Waarschuwingsstickers voor alle omstandigheden

Waarschuwingsstickers zijn belangrijk voor de veiligheid van werkprocessen en personeel. Bij Drukkerij Erhardt drukken we uw waarschuwingsstickers op het juiste materiaal. Zo gaan ze lang mee en blijven ze jarenlang goed zichtbaar én leesbaar, in álle omstandigheden. Van papier tot imprintable aluminium, en van vinyl tot polycarbonaat: voor elke omgeving hebben wij het juiste materiaal.

Het belang van goede waarschuwingslabels

In elke werkomgeving is het belangrijk dat mensen zich bewust zijn van de gevaren en risico’s. Het gaat dan om (de bediening van) bepaalde machines en apparatuur, maar ook om de omstandigheden in een bepaalde ruimte. Denk ook aan het aanmerken van bijvoorbeeld nooduitgangen.

Waarschuwingsstickers helpen daarbij; in veel gevallen zijn ze zelfs wettelijk verplicht. Een duidelijk waarschuwingslabel laat in één oogopslag zien dat er potentiële gevaren of risico’s zijn op een specifieke locatie of bij het gebruik van bepaalde apparatuur. Vorm en kleur spelen daarbij een belangrijke rol, maar ook de afbeelding en de tekst.

Waarschuwingsstickers voor veiligheid en bewustwording

Veiligheid is dus een belangrijke reden om waarschuwingsstickers te gebruiken. Vaak worden er symbolen gebruikt, maar ook instructies kunnen op het label geprint worden. Bijvoorbeeld over hoe apparatuur of producten op een veilige en juiste manier moeten worden gebruikt. Ook voor bewustwording kunnen dit soort stickers dienen: het zijn dan visuele herinneringen om mensen bewust te maken van specifieke veiligheidsprocedures, verboden handdelingen of voorzorgsmaatregelen die ze moeten volgen.

Symbolen op waarschuwingsstickers

Voor veel gevaren en risico’s zijn vaste internationale symbolen vastgesteld, die wij voor u op het gewenste labelmateriaal kunnen printen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • - Valgevaar;
  • - Giftige dampen;
  • - Let op: gladde vloer;
  • - Pas op: hoogspanning;
  • - Verboden te roken.

Met een symbool is in één klap duidelijk wat het gevaar of risico is. Soms is een toelichting gewenst; ook daar kunnen wij als drukkerij voor zorgen. De grootte, de kleuren, het lettertype en de vorm: alles kunnen wij op maat instellen en ook contoursnijden is mogelijk bij de meeste materiaalsoorten. Dat is de meerwaarde van Erhardt!

Labels voor alle omstandigheden

Op plekken waar waarschuwingsstickers nodig zijn, is vaak sprake van bijzondere omstandigheden. Het kan er bijvoorbeeld erg warm worden, er wordt misschien gewerkt met chemicaliën of het is juist een erg vochtige omgeving. Voor al die verschillende omstandigheden is er speciaal materiaal beschikbaar dat we gebruiken als basis voor de stickers. Zo drukken we bijvoorbeeld op:

  • - Monomeer vinyl voor tijdelijke bestickering.
  • - Polymeer vinyl voor langdurige gebruik, al dan niet in combinatie met UV-werend en krasbestendig laminaat.
  • - Imprintable aluminium voor hittebestendige stickers voor machines.
  • - Polycarbonaat voor transparante stickers die aan de achterzijde bedrukt kunnen worden.
  • - Papier, voor tijdelijke labeling en binnengebruik, maar ook voor waarschuwingsetiketten op bv voedingsmiddelen.

Bestel uw waarschuwingsstickers of vraag om meer informatie

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die wij te bieden hebben voor (industriële) waarschuwingssticker? Neem gerust contact op met onze drukkerij, dan informeren wij u vrijblijvend over onze producten en mogelijkheden. U kunt hieronder ook direct een vrijblijvende offerte aanvragen. Industriële stickers van Drukkerij Erhardt: Vakmanschap sinds 1940.

Plotten

Zeefdruk

Offset

Vraag hier uw offerte aan:


Na invullen van het formulier ontvangt u van ons een prijsopgaaf.