Druktechnieken


Stickers plotten

Verreweg de meeste vinylstickers plotten wij op onze Eco-solventplotters: een moderne, duurzame en milieuvriendelijke techniek. Zoals de naam het zegt printen deze machines met Eco-solvent inkten. Deze zijn minder schadelijk voor het milieu, RohS compliant en voldoen aan nagenoeg alle hoge eisen (ook Reach). Vinylstickers geprint met deze techniek zijn krasbestendig en bestand tegen water en milde schoonmaakmiddelen. Dat maakt ze geschikt voor de meeste toepassingen. Er is weinig voorbereiding nodig, wat gunstig is voor de kosten. Eerst verwarmen we het vinyl voor, zodat de inkt beter en eenvoudiger hecht. De bedrukking is dan mooi scherp. De stickers worden nog duurzamer met een laminaat. Deze beschermlaag zorgt ervoor dat de bedrukking er 100% krasbestendig onder zit, bestand is tegen agressieve schoonmaakmiddelen en dankzij de UV-blocker beschermd is tegen verkleuring.

Zeefdrukken van stickers

Moeten vinyl stickers in een pantonekleur worden gedrukt? Of zijn de stickers van polycarbonaat? Dan gebruiken we de zeefdruktechniek. Het voordeel van zeefdruk is dat de bedrukking erg duurzaam is en de kleuren erg intens. Er is wel meer voorbereiding nodig doordat er vooraf zeven moeten worden gemaakt en het drukken met deze techniek bewerkelijker dan plotten. Het eindresultaat is altijd uitstekend. De stickers zijn kraswerend en goed bestand tegen de meeste schoonmaakmiddelen. Ook stickers gedrukt in zeefdruk kunnen we voorzien van een laminaat zodat deze nog duurzamer zijn.

Printen met dry-toners

Imprintable aluminiumstickers, stickers op papierbasis en PVC stickers printen we op onze dry-toner machine. Ideaal voor kleine oplagen. Verdere voordelen zijn de geringe instelkosten en dat we variabel kunnen printen. Ideaal als iedere afzonderlijke sticker een identiek nummer of code moet hebben.

Stickers drukken in offset

We drukken grote oplagen papier stickers altijd in offset. Dit is kwaliteit- en prijstechnisch de meest voordelige optie. De drukkwaliteit is hoog en er is keuze uit full colour, zwart en Pantonekleuren. De stickers zijn te voorzien van slitlijntjes voor meerdere stickers op één vel. Een andere manier is dat we de stickers drukken op stickermateriaal met aan de achterzijde breekslitten. Dan snijden wij de stickers op het juiste formaat en leveren we ze los.

Plotten

Zeefdruk

Offset

Vraag hier uw offerte aan:


Na invullen van het formulier ontvangt u van ons een prijsopgaaf.