Materialen industriële stickers

Bij stickers voor industriële doeleinden speelt materiaal een nog belangrijkere rol dan bij promotionele stickers. Zeker wanneer de stickers worden blootgesteld aan extreme omstandigheden zoals warmte, kou of chemicaliën. De meest gangbare materialen voor industriële stickers zijn verschillende soorten vinyl, imprintable aluminium, polycarbonaat en papier.

Vinyl

Stickers van monomeer vinyl is de meest prijsgunstige optie. Monomeer vinyl is vooral geschikt voor tijdelijke bestickering en bij buitengebruik tot 2 jaar houdbaar. Deze kwaliteit is leverbaar in mat, gloss en transparant, afneembaar of permanent hechtend. Elke stickervorm is mogelijk dankzij contoursnijden.

Stickers van polymeer vinyl zijn duurzamer van kwaliteit. Bij buitengebruik gaan ze tot wel 7 jaar mee. De levensduur van de sticker nog meer verlengen? Een speciaal laminaat maakt de sticker UV-werend, krasbestendig, kleurvast én beschermt tegen schoonmaakmiddelen en de meeste chemicaliën. Polymeer vinyl is maatvast en bij uitstek geschikt voor industriële toepassingen. Ook de stickers van polymeer vinyl zijn in elke vorm te verkrijgen in mat, gloss en transparant, afneembaar, permanent hechtend of met een extreem goed hechtende lijmlaag.

Vinyl stickers zonder lijm zijn geschikt om tijdelijk te plakken op gladde oppervlakken zoals glas, spiegels of verschillende metalen. De hechting komt niet tot stand middels een lijmlaag, maar door microscopisch kleine zuignapjes. Dat maakt ze eenvoudig te verwijderen zonder lijmresten of schade aan de ondergrond. Vinyl stickers zonder lijm zijn vooral veelgebruikt in de automotive branche. Wij kunnen deze stickers in iedere vorm contoursnijden.

Imprintable Aluminium

Aluminium stickers zijn uitermate geschikt als machinestickers. De kleefkracht is extreem hoog en zijn in de meeste vormen te (diep)stansen. Ze staan bekend om hun hittebestendigheid tot 120 graden Celsius. Imprintable aluminium stickers gaan daarnaast lang mee doordat een kraswerende fixeerlaag automatisch de bedrukking afsluit. Deze bedrukking is ook digitaal te realiseren, waardoor wij deze ook kunnen voorzien van variabele data.

Polycarbonaat stickers/panelen

Polycarbonaat is een hoogwaardig kunststof dat veel wordt gebruikt bij bedieningspanelen op machines. Polycarbonaat is transparant, daardoor is het mogelijk de achterzijde in spiegelbeeld te bedrukken en er een industriële lijmlaag op aan te brengen. De bedrukking zit dan achter op de sticker, waardoor deze nooit beschadigd raakt of eraf slijt. De kleefkracht van de industriële lijm is daarnaast extreem hoog. Wij kunnen deze Polycarbonaat panelen diepstansen in de meest voorkomende vormen.

Papier

Papier stickers zijn misschien niet waterbestendig, maar wel een stuk goedkoper. Deze zijn daardoor ideaal voor tijdelijke labeling en binnengebruik. Denk hierbij aan etiketten voor voedingsmiddelen, het aangeven van houdbaarheid, etc. De detailhandel gebruikt papier stickers bijvoorbeeld vaak om afgeprijsde artikelen te bestickeren. Deze stickers zijn in nagenoeg ieder formaat te produceren.

Vinylstickers

Imprintable alumininum stickers

Polycarbonaat panelen

Vraag hier uw offerte aan:


Na invullen van het formulier ontvangt u van ons een prijsopgaaf.